Herregistratie BIG

Herregistreren als fysiotherapeut
Sinds 1 januari 2009 is herregistratie in het BIG-register verplicht. Herregistratie is van belang als u wilt blijven werken in uw beroep van inschrijving. De herregistratiedatum ligt vijf jaar na de datum van uw diploma, vakbekwaamheidsverklaring of erkenning van beroepskwalificatie.

Ligt deze datum vóór 1 januari 2009, dan is uw herregistratiedatum 1 januari 2014. Uiterlijk zes maanden voor de herregistratiedatum ontvangt u van het BIG-register een oproep.

Meer informatie is te vinden op de site van het BIG-register.

Criteria
Er gelden twee criteria voor herregistratie: de werkervaringseis of de scholingseis. De eenvoudigste manier om voor herregistratie in aanmerking te komen is voldoende te werken in het beroep waarvoor u staat ingeschreven in het BIG-register. In een periode van 5 jaar moet u 2080 uur als fysiotherapeut werkzaam zijn.

Wie niet werkt of de urennorm niet haalt, kan een scholingstraject volgen om in aanmerking te komen voor herregistratie. 

In september 2011 is het scholingsaanbod voor fysiotherapeuten aangeboden aan het Ministerie van VWS. De volgende hogescholen gaan scholing aanbieden: Hogeschool Leiden, Hanzehogeschool Groningen en Hogeschool Zuyd. Met de keuze is gezorgd voor landelijke spreiding van de aanbiedingsplaatsen.

Inschrijfprocedure

Download hier de inschrijfprocedure en inschrijfformulier

Download hier de algemene informatie folder.

Samenwerkingspartners

Contact SROF

Jan Peter Landsman

Hanzehogeschool Groningen

Postbus 3109

9701 DC Groningen

Tel: 050 - 595 77 00

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.